voorbeeldvoorbeeldvoorbeeldvoorbeeldvoorbeeldvoorbeeld

Opleidingen - vervolg

De opleiding voor dierfysiotherapie volgt op de opleiding van humane fysiotherapie en duurt 1,5 jaar (deeltijd). Na het behalen van het eindexamen volgt de bevoegdheid voor dierenfysiotherapeut.

Alle A-leden, die aangesloten zijn bij de NVFD, zijn verplicht nascholing te volgen. Hiermee wordt de kwaliteit en kennis op peil gehouden en beloont met accreditatiepunten. Bij voldoende accreditatiepunten krijgt of behoudt men de A-status.

Er zijn diverse opleidingen waarmee de accreditatiepunten kunnen worden verkregen. Bijvoorbeeld “Focus on the Equine Spine”. Een internationale opleiding voor dierenartsen en –fysiotherapeuten op het gebied voor diagnostiek, behandeling en revalidatie van wervelkolomgerelateerde klachten bij paarden. Voor meer informatie www.focusontheequinespine.com.

Er zijn ook nationale opleidingen als “Hydrotherapie”, een opleiding voor de behandeling van honden met een orthopedische en neurologische aandoening. Deze opleiding wordt verzorgd door het Cursuscentrum Barneveld, in samenwerking met de Vakgroep Hydrotherapie Hond. Voor meer informatie www.hydrotherapiehond.nl.

De Hondencommissie en de Paardencommissie van de NVFD verzorgen ieder twee nascholingen per jaar. Daarnaast worden door de NVFD gedurende het jaar verschillende themadagen en cursussen aangeboden.